Ω ΚΑΙΡΟΙ, Ω ΗΘΗ (o tempora o mores)

Ποτέ δεν ήταν τόσο επίκαιρο και τόσο, απογοητευτικά, πραγματικό το ρητό του Κικέρωνος, με το οποίο αναφέρθηκε κατά του Ρωμαίου κυβερνήτη της Σικελίας, Gaius Verres και εναντίον του Κατιλίνα.

Ταιριάζει όμως απόλυτα με όσα ζούμε στη Φλώρινα αλλά και στην υπόλοιπη χώρα τον τελευταίο καιρό.

Δεν θα μπορούσε να χωρέσει μια εφημερίδα, ολόκληρη, τις αιτίες που με αναγκάζουν να αναστενάξω και να εκστομίσω το πολύ βαρύ ρητό.

Το ΣΥΣΤΗΜΙΚΟ πολιτικό σύστημα με τα πειθήνια πιόνια του, ΑΣΕΛΓΕΙ κατ’ εξακολούθησιν εναντίον των πολιτών της ακριτικής και διαρκώς αφαιμασσόμενης Φλώρινας η οποία είδε τον πληθυσμό της να μειώνεται κατά 22% τα τελευταία 10 χρόνια, την οποία φτωχοποιούν και εξαθλιώνουν συστηματικά.

Ποιο είναι το «Συστημικό» πολιτικό σύστημα;

Μα οι ΘΥΤΕΣ μας τα τελευταία 12 έτη: ΠΑΣΟΚ, ΠΑΣΟΚ/ ΝΔ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, και η «Αποθέωση» της τελευταίας τετραετίας της ΝΝΔ (Νέας Νέας Δημοκρατίας) του αποφοίτου της τάξης 2003 του World Economic Forum του Claus Schwab (=Σχολή Παγκοσμιοποίησης) Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τι είναι τα υπόλοιπα κόμματα; Αντισυστημικά τα αποκάλεσε ο εμφορούμενος από «πλέρια» Δημοκρατικά και «τσεκουράτα» αισθήματα κ. Βορίδης…

Πατριωτικά θα τα ονόμαζα, δεδομένου ότι αυτά πρεσβεύουν την Πατρίδα, το Έθνος, τα Εθνικά Σύνορα. Τώρα για το ΚΚΕ, δεν θα έπαιρνα θέση (ο Κομμουνιστικός Διεθνισμός είναι στις φλέβες του). Ούτε για το Μέρα 25 που παραπαίει στο στερέωμα… Μένει μόνο ένα ξεκάθαρα Πατριωτικό κόμμα: η Ελληνική Λύση.

Περισσότερα, όμως θα πούμε μετά τη Μεγάλη Εβδομάδα την οποία αφιερώνω στη λατρεία του Θεού και στον ψυχικό εξαγνισμό μου. (Οι γραμμές αυτές γράφονται το Σάββατο 8/4/2023)

Ο tempora o mores λοιπόν, κε Βουλευτά μας που υποσχεθήκατε στους επαγγελματίες του Νομού μας, στις 8/12/2022 και το επαναλάβατε στις 23/2/2023 εκείνη την «ρημάδα» οικονομική ενίσχυση στα πλαίσια του προγράμματος «Δίκαιης Μετάβασης» για τους «Λιγνίτες» που μας κλείσατε και καρφώσατε το τελευταίο καρφί στην κάσσα του Οικονομικά Θνήσκοντος Νομού Φλωρίνης.

Μήτε την άκουσαν, μήτε την είδανε οι επαγγελματίες της Φλώρινας. Και από πάνω τους έβαλαν και το μαχαίρι στον λαιμό για να επιστρέψουν την «Επιστρεπτέα Προκαταβολή» που τους δώσατε, κε Βουλευτά, γιατί τους κλείσατε ΑΝΑΙΤΙΑ τα μαγαζιά τους, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να αποπληρώσουν τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους.

ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΚΛΕΙΣΑΤΕ, ΕΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ!

Και ας φώναζα και ας προειδοποιούσα και ας τεκμηρίωνα επιστημονικά ότι τα lockdowns πέραν της μίας δύο εβδομάδων είναι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ για την κοινωνία. Πόσο μάλλον όταν έχεις να κάνεις με έναν ιό με θνητότητα 0.093% ενώ η γρίπη έχει 0.1% , δηλαδή 10% ΜΙΚΡΌΤΕΡΗ θνητότητα από την γρίπη!

Η Κυβέρνηση της ΝΝΔ είναι υπεύθυνη για την οικονομική συμφορά και βεβαίως για την ανθρωπιστική συμφορά. Αυτή πρέπει να πληρώσει για τον άθλιο χειρισμό της κατάστασης. ΟΧΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ, οι επαγγελματίες.

Και τι κάνατε κε Βουλευτά μας. Φωνάξατε; Ορθώσατε το ανάστημα σας; Είπατε κάτω τα χέρια από τους λιγνίτες μας; Είπατε ότι μας καταστρέφουν οικονομικά και μας εμπαίζουν με υποσχέσεις και με παιγνιδάκια με τις Γεωργικές αποζημιώσεις, με υποσχέσεις ότι θα επανενεργοποιηθούν οι εργατικές κατοικίες στο Αμύνταιο που είναι παρατημένες επί δεκαετίες κλπ. κλπ. κλπ…

Ούτε φωνάξατε, ούτε απειλήσατε, ούτε υπερασπιστήκατε τους Συμπατριώτες μας (που ο ΠΘ/γος) αποκαλεί Συμπολίτες, μην τυχόν και ακουστεί ο όρος Πατριώτης σε αυτήν την χώρα.

Αυτό άλλωστε προστάζει το WEF…

Καλό Πάσχα σε όλους τους Φλωρινιώτες. Θα τα πούμε μετά από την Ανάσταση του Κυρίου.

Κοινοποίησε στους φίλους σου: