ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Το ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με στόχο την διάδοση του Ελληνικού Πολιτισμού και της Ελληνικής Γλώσσας ανά τον κόσμο.

Και τώρα, στην αναμπουμπούλα, βρήκαν την ευκαιρία να το κλείσουν. Ή για να είμαι πιο ακριβής, επειδή θα ξεσπάσει τεράστια αντίδραση, δεν το κλείνουν ακριβώς αλλά το μετατρέπουν σε… κέντρο βιβλίου!

Τη στιγμή που το κέντρο βιβλίου είναι, εξ αρχής, μέσα στις αρμοδιότητες του!

Την εισήγηση έκανε στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο γνωστός Γιατρομανωλάκης , υφυπ. Πολιτισμού, με τις ευλογίες της γνωστής Μενδώνη…

Ενημερώνω ότι στο κέντρο ανήκει το Μουσείο της Φιλικής Εταιρείας στην Οδησσό, το Μουσείο Καβάφη στην Αλεξάνδρεια κλπ.

Το 2005 είχαμε διοργανώσει επιστημονική εκδήλωση στην Οδησσό, σε συνεργασία με το Κέντρο της Φιλικής Εταιρείας, το Παν. Νοσ. ΑΧΕΠΑ, το οποίο διοικούσα, και του Καθ. κ. Μπαλογιάννη που ηγείτο διεθνούς Επιστημονικής Εταιρείας Νευρολογικών Παθήσεων.

Μείναμε με το στόμα ορθάνοικτο, όταν οι Φοιτητές του εκεί Πανεπιστημίου μας μίλησαν στα Ελληνικά και χόρεψαν Ελληνικούς Παραδοσιακούς χορούς, καλύτερα από εμάς! Λατρεύαν την Ελληνική Κουλτούρα, έργο του Κέντρου.

Εντυπωσιαστήκαμε από το μουσείο κέρινων αγαλμάτων της Φιλικής Εταιρείας.

Μου εκμυστηρεύθηκαν, τότε, ότι δεν τους είχε σταλεί επιχορήγηση από την Ελλάδα το 2005. Ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ο οποίος με έφερε σε επαφή με τον τότε υπ. Εξωτερικών, Ευπατρίδη κ. Μολυβιάτη, που έλυσε άμεσα το θέμα.

Απευθύνω σκληρή προειδοποίηση, στους κομπλεξικούς μισέλληνες, να μαζέψουν τα «ξερά» τους από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού.

Ενημερώνω την Κυβέρνηση ότι θα πληρώσει ακριβά την βεβιασμένη καταστροφή των Εθνικών Δομών που κάνει άρον-άρον τώρα που πέφτει. Άρχισε ήδη με την απόπειρα αναγνώρισης της «Μακεδονικής Γλώσσας»…

Οι Έλληνες δεν είναι ανόητοι όπως νομίζετε.

Σας περιμένουν στην στροφή…

Κοινοποίησε στους φίλους σου: